Din DP

Doris ett år!

2014-03-01 11:43 #0 av: dorismatte

Idag blir vår stora (nja..) tjej ett år!

Doris är en liten tjej på 3 kg som har mycket attityd. När hon träffar andra hundar vill hon bestämma och gillar mest när hon blir jagad. Hon brukar inte vilja leka närkamper, utan kör hellre ett race med en hund som inte är lika snabb...

Hon gillar att mysa i soffan, gärna under en filt med både husse och matte. Hon vill helst krypa ihop till en liten boll och ha nosen vid rumpan. Att mys-busas när hon precis har sovit är en favorit, då ligger hon på rygg och håller upp framtassarna mot husses/mattes ansikte när man ska pussas. Så kan man hålla på länge. Hon vill gärna få nafsas mycket lätt på näsan också.

När vi träffar kompisar blir Doris jätteglad. Hon älskar numera att träffa nya människor så vi har börjat träna på att man inte måste hälsa på alla och att man inte får sätta framtassarna på människans ben. Det är såklart svårt, eftersom hon är så liten och vill mötas halvvägs :)

Vi går en allmänlydnadskurs med Doris där hon är superduktig! Hon börjar lära sig många tricks, rallylydnadsmoment, följsamhet och är fantastiskt duktig på kontakt. Vi har nu börjat gå halvdagar i naturen inför fjällvandringar i sommar och ska utöka till heldagar under våren. Hon älskar att få springa lös men håller sig gärna inom några meters avstånd. Hon vill inte tappa bort oss som hon gjort förut (när vi gömt oss bakom träd), så hon har full koll på oss.

Ibland glömmer man att hon är så ung som hon är så ibland får vi dra tillbaka oss lite och tänka på att hon faktiskt bara är ett litet hund-barn :)

Anmäl
2014-03-01 18:44 #1 av: MikaTela

Stort grattis till Doris! :D

Sajtvärd till Dvärgpinscher.ifokus.se

Ryttare, hundägare, kattägare och kaninägare!

Blogg: http://mikatela.blogspot.com

Anmäl
2014-03-02 08:44 #2 av: Anna-Helga

Grattis!

Anmäl
2014-03-02 23:28 #3 av: FemFem

Åh, så söt hon är! Grattis! Tårta

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.