Hälsa & Sjukdomar

Blåsljud på hjärtat

2013-08-26 09:43 #0 av: annloden@gmail.com

Var hos Veterinären i torsdags för att Gabbe varit lite hängig i veckan, fick reda på att han hade blåsljud på hjärtat, ska på utredning i september för att få reda på orsaken.

Någon annan som råkat ut för detta, Gabbe är idag 15 månader och ingen veterinär har tidigare reagerat på blåsljud.

Anmäl
2013-08-26 09:45 #1 av: Sarah-S

Blåsljud på hjärtat kan komma av flera olika anledningar
Ibland kan det bero på feber eller att man är uttorkad och behöver INTE bero på hjärtfel

Bra att ni undersöker hjärtat så att ni får veta vad det är för orsak bakom

I'm only responsible for what I say, not for what you understand

Anmäl
2013-08-26 09:49 #2 av: Anna-Helga

Usch det var tråkigt att höra! Ledsen Jag har läst lite snabbt här och där och det verkar ju som att det finns flera olika orsaker till det och att det kan vara antingen medfött eller att det har tillkommit. Har det tillkommit kan det bero på olika saker, exempelvis fästingbett (!), eller att det drabbar äldre hundar, vilket ju inte är aktuellt i detta fallet eller infektioner och annat och då kan det som jag förstår det, medicineras och hunden kan alltså bli helt återställd igen! Så har han inte haft det tidigare så kan det ju faktiskt vara så att han kan bli bra igen med rätt behandling! Det gäller väl bara att ta reda på orsaken isf? Om det beror på fästingbett eller infektion måste man kunna kolla med blodprov? Men jag giossar att din veterinär undersökt honom grundligt och inte bara konstaterat att han har blåsljud?

Kram till er och jag hoppas verkligen på det bästa! Hoppas också att fler kan dela med sig av erfarenheter och råd till dig! Hjärta

Anmäl
2013-08-26 10:00 #3 av: annloden@gmail.com

Veterinären tog div blodprov då vi misstänkte borrelia, men alla prover var jättefina, jag hoppas verkligen att det är något "ofarligt" eller som går att åtgärda, har förstått att många hundar lever ett bra och långt liv trots olika hjärtproblem.

Nu håller vi tummarna och hoppas på bra besked i september, vi har blivit skickade till en utav Sveriges hjärtspecialister på hundar.

Anmäl
2013-08-26 10:02 #4 av: Anna-Helga

Härligt, då känns det som att ni får den bästa hjälp ni kan få i alla fall! Och som sagt, ett litet blåsljud kan han säkert ändå leva ett gott långt liv med! Håll oss gärna uppdaterade så vi vet vad som händer för er! (Det var ett tag sen vi såg bilder på Gabbe, lägg gärna in någon ny! Skämtar)

Anmäl
2013-08-26 10:08 #5 av: annloden@gmail.com

Gabbe står och blickar ut.

Kortet är taget i går 25/8

Anmäl
2013-09-18 15:35 #6 av: annloden@gmail.com

Idag var dagen vi fick reda på att blåsljudet var en medfödd relativt vanlig förträngning utav aortan som leder till/från lungorna. Han har en lindrig variant som troligtvis inte kommer ställa till några problem i framtiden, utan Gabbe kommer bli gammal och grå :-)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.