Bli med hund

Köpa Dvärgpinscher

2015-08-01 09:18 #0 av: Anna-Helga

Går du i tankar att köpa hund? Då har jag ett par tips och idéer att komma med. Det är viktigt både för ägare och hund att allt blir rätt från början.

På SKK finns det information till dig som ska köpa hund. De som annonserar på Köpa Hund följer SKKs krav när det gäller avel och hälsa. SKK Köpa Hund Det finns listor på uppfödare och aktuella valpkullar.

Dvärgpinscherklubben har också valphänvisning och annonser om omplaceringar av Dvärgpinscher. Där finns också möjlighet att kontakta någon av de aktiva personerna i klubben och ta reda på mer. Dvärgpinscherklubbens info om att köpa hund

En registrerad valp eller hund med dokumenterad historik beträffande hälsa och ärftliga sjukdomar är alltid att föredra framför en oregistrerad hund, oavsett om den ar renrasig eller inte. De kronorna man spar på att köpa en oregistrerad valp får man ofta betala i form av veterinärräkningar då det gäller oregistrerade/blandraser.

En hund som är registrerad har en stamtavla från SKK, det räcker alltså inte med att hunden är registrerad i >Jordbruksverkets ägarregister. SKK har också ett ägarregister men det är inte dessa man menar då man talar om att hunden ska vara registrerad i SKK. Den ska ha en stamtavla och finnas med i Hunddatabasen

Ha inte bråttom när du skaffar hund och ta hjälp av duktiga erfarna uppfödare och andra som engagerar sig i rasen. Åk på utställningar och andra tillställninar och ta reda på så mycket du kan om olika linjer och vad för slags hund du verkligen vill ha.

En hund ska man dela många år tillsammans med och det är viktigt att det blir rätt!

Lycka till när du ska köpa din Dvärgpinscher!

Anmäl
2015-09-16 18:12 #1 av: [Kritan]

Om man är osäker så kan man vara fodervärd för att se om hunden kommer att trivas. http://www.skk.se/kopahund/att-kopa-hund/funderar-du-pa-att-skaffa-hund/att-vara-fodervard/

Anmäl
2015-09-18 08:07 #2 av: Anna-Helga

Att vara fodervärd kan vara fördelaktigt på många sätt. Det innebär också att man  under många år kommer ha ett tätt samarbete med sin uppfödare och genom det lära sig massor!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.