Aktiviteter för din Dvärgpinscher

Valpkurs

2013-01-21 10:11 #0 av: Anna-Helga

Nu drar snart valpkurserna igång för året, vissa kanske redan har startat och jag tänkte passa på att slå ett slag för just detta, kursen som ligger till grund för allmänlydnaden i hela resten av hundens liv! Jag tycker att det är väldigt viktigt att se till att få en bra grundlydnad på sin hund och träna kommunikationen mellan hund och förare förutom att det ju faktiskt också är jätteroligt!

Det finns många alternativ att välja bland när det gäller dessa kurser. Och jag tänker inte säga att något är varken rätt eller fel, det viktigaste är att det passar för just dig och din valp!

Även om du är en van hundägare, så är det nyttig träning för både dig och din valp om inte annat för att träffa andra hundar och människor och utbyta tips och idéer med varandra, träffas, träna och ha trevligt! Man kan se sidor hos sin hund som man kanske annars inte skulle se. Och det kan vara kul att ha något att träna på hemma, mellan träffarna!

Man kan lätt bli inspirerad vet jag av erfarenhet och efter valpkursen anmäla sig till andra kurser med sin hund. Brukshundklubben, rasklubben, länsklubbar och olika privata aktörer... Det finns massor att välja bland! Det viktigaste är utgångspunkten är att ha roligt tillsammans! Då brukar det bli bäst!

 

 

 

 

Anmäl
2013-01-22 11:08 #1 av: Crazzysazza

Jag kommer inte gå valpkurs med Zona för att jag har planerat att gå en Agility tävlingskurs med border collien. MEn jag skulle inte ha gått någon om jag inte skulle ha gått kurs med Bc´n heller. För jag tycker det är så tråkigt och har inga bra erfarnheter. Mina valpar är med mycket på tävlingar, träningar och med i zooaffärer osv. istället jag tycker det funkar lika bra och de blir mer tolleranta för de stökiga miljöerna som är på tävlingar. Speciellt Agility och Freestyle tävlingar.

Om de är vana vid dom vet jag att de kommer ta Utställningarna som en dans sen ;)

Anmäl
2013-01-22 11:19 #2 av: Anna-Helga

Perfekt! Det är alltid bra att få olika åsikter och tankar om saker och ting! Tungan ute

Anmäl
2013-02-02 01:02 #3 av: MikaTela

Jag kommer inte heller gå en direkt valpkurs.
Det valet har jag tagit då jag kan träna in grundlydnaden själv samt känner en instruktör om problem dyker upp.

Däremot så ska jag iväg på andra aktiviteter med valpen så den lär sig vara social med andra hundar samt lära sig att koncentrera sig på mig med andra hundar i närheten.

Men jag tycker att man ska gå valpkurs om man inte har samma möjligheter som mig eller liknande. :)

Var själv först inne på att gå valpkurs men efter besökt ett par kurstillfällen på en valpkurs samt läst upplägget på flera andra så har jag tagit mitt beslut ovan. :)

Sajtvärd till Dvärgpinscher.ifokus.se

Ryttare, hundägare, kattägare och kaninägare!

Blogg: http://mikatela.blogspot.com

Anmäl
2013-08-26 09:52 #4 av: Anna-Helga

Anders ska gå valpkurs med Hedwig som blivit 8 månader och väger 45 kilo. Det känmns som att det är bra att ha grundlydnad på henne som är så stor och stark! Jag kommer vara med och kolla och sno alla övningar och köra med Pia här hemma! Det är roligt att träna med sin hund! Man får en härlig kontakt av att samarbeta!

Anmäl
2013-08-26 15:36 #5 av: dorismatte

Vi ska på söndag gå på första valpkurstillfället med vår snart 6 månader gamla Doris. Vi ser verkligen fram emot det! Det roligaste ska nog bli den sociala träningen, eftersom det var ett tag sen hon fick leka med andra valpar. Ska också bli kul att få höra tips på hur man kan göra! Vi har miljötränat henne lite vid brukshundsklubben när andra hundar har tränat exempelvis lydnad. Det har hon tyckt varit spännande, fastän matte och husses bus/godis har tagit mesta uppmärksamheten :)

Anmäl
2013-08-26 17:29 #6 av: Anna-Helga

Jaa det ska bli så kul att se de andra hundarna! Ska försöka ta lite bilder!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.